вівторок, 19 травня 2020 р.

ЗНО-2020: термометрія, маски, антисептики та дистанція

Головний санітарний лікар оприлюднив вимоги до протиепідеміологічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання та вступних іспитів до магістратури.
Відповідний проект рекомендацій винесений для громадського обговорення та набуде чинності після його затвердження.
Документ передбачає проведення низки заходів, що мають забезпечити безпечне проведення зовнішнього оцінювання у пунктах тестування.
Планується, що суб’єкти відповідальні за організацію ЗНО мають визначити маршрути учасників, з метою забезпечення найменшого контакту між групами учасників, скласти графік за яким відбуватиметься допуск учасників у пункт тестування, визначити місця розсадки учасників, з дотриманням їх дистанціювання не менш ніж 1,5 метри один від одного та передбачити розсадку таким чином, щоб поруч, спереду та ззаду учасника місця не були зайняті іншими учасниками.
Окрім того, учасники зовнішнього оцінювання допускатимуться до пункту тестування лише після проведення термометрії, опитування щодо стану здоров'я та за умови одягнення захисної маски.
Допуск до пунктів тестування сторонніх осіб буде заборонено.
На вході до будівлі, в якій організовано тестування та на вході до аудиторій мають бути організовані місця для обробки рук антисептиками.
У санітарних кімнатах має бути забезпечено постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників. Використання багаторазових рушників буде заборонено.
За годину до початку тестування та після проведення тестування в аудиторіях повинно проводитись прибирання, разом із дезінфекцією поверхонь та місць для сидіння.
Також у місцях проведення тестування має бути забезпечено чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар