четвер, 18 червня 2020 р.

0 598
10 червня відбувся фінал всеукраїнської програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», започаткованої Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation** за підтримки Міністерства молоді та спорту України.  Школи-призери отримали гранти на закупівлю STEM-лабораторій.
Мета проекту – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів: від формування денного раціону до активних занять спортом та облаштуванням здорового простору в школах.
130 тисяч учнів, близько 10 тисяч вчителів, 75 тисяч батьків і 136 тисяч жителів громади впродовж року активно впроваджували здорові звички в повсякденне шкільне життя у всіх регіонах України!
218 шкіл з 471 зареєстрованої пройшли всі етапи річної програми. До фіналу потрапили 50 проєктів-фіналістів, які провели найбільше цікавих і корисних подій, залучили максимальну кількість учасників та якісно презентували свої досягнення.
П’ятірка переможців отримали кошти на закупівлю STEM-обладнання для шкіл (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics), серед них як навчальні заклади з великих міст, так і з містечок та невеликих сіл.
Перше місце: НВК № 7 м. Хмельницький  грант 91 000 грн
Друге місце: Миколаївська гімназія №3 Миколаївської міської ради  63 000 грн
Третє місце: Ладижинська школа І-ІІІ ступенів №2 Вінницька область  30 000 грн
Глядацькі симпатії: Опорний заклад Барвінківська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Харківської області  18 тис. грн
Найкраща сільська школа: Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Шевченка Олександрівської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області  18 тис. грн
«Healthy Schools – проект, що вражає масштабністю, креативністю, енергією, а головне –  результатом! Щороку ми отримуємо неймовірний фідбек від учасників програми ще впродовж кількох місяців після фіналу. Тому ми переконані, що для школярів  це не просто змагання. Впровадженні активності та звички в рамках Healthy Schools залишають з дітьми і після проекту, вони стають важливою і невід’ємною частиною їхнього життя. В багатьох випадках саме діти стають тригером і прикладом не тільки для молодших братів та сестер, а й для батьків і доводять, що здоровий спосіб життя  це весело і круто!», – говорить Марина Саприкіна, керівниця Центру «Розвиток КСВ».
«Mondelēz International Foundation є міжнародною філантропною організацією. Одним з пріоритетних напрямків діяльності фонду є підтримка програм, що сприяють поширенню ідей здорового способу життя в громадах, адже основа будь-якої успішної людини – здоров’я. Психологічне, ментальне та, звісно ж, фізичне. Унікальність програми Healthy Schools в тому, що вона об’єднала усіх стейкхолдерів процесу: дітей, вчителів, батьків і місцеві громади в єдиному бажанні – створити здорове та щасливе майбутнє. І програма успішно досягає цієї мети, адже за три роки реалізації у ній вже взяли участь понад 250 тисяч школярів», – розповіла Євгенія Денисьєва, менеджерка з комунікацій Mondelēz Ukraine.
Щиро вітаємо вчителів, учнів, батьків освітнього закладу з перемогою! Здоровий спосіб життя  це весело і круто!

Немає коментарів:

Дописати коментар