четвер, 26 листопада 2020 р.

 


МОН розробило Положення про ліцей

Міністерство освіти розробило проєкт Положення про ліцей.

Відповідний проєкт документа оприлюднений відомством для громадського обговорення.

Основними завданнями діяльності ліцею є виявлення та розвиток здібностей та обдарувань учнів, їхніх індивідуальних здібностей, досягнення ними результатів навчання, прогресу в розвитку.

Окрім того, ліцеї впроваджуватимуть організацію вивчення профільних предметів, розроблення та впровадження нових освітніх технологій і форм організації освітнього процесу.

Зарахування дітей до державних, комунальних і корпоративних ліцеїв відбуватиметься на конкурсних засадах. Також конкурси можуть проводитись для зарахування дітей до 5-9 класів за умови, що кількість поданих заяв про зарахування перевищуватиме загальну кількість вільних місць у відповідних класах.

Структура та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними та форми організації освітнього процесу в ліцеї визначатимуться педагогічною радою ліцею у межах часу, передбаченого його освітньою програмою.

Водночас навчання в ліцеї може організовуватись у класах  або групах, а також міжкласних проєктних групах учнів або навчальних кабінетах.

Окрім того, ліцей зможе створювати у своєму складі класи та групи з вечірньою або заочною, дистанційною формою навчання, а також інклюзивні класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами.

 У складі ліцею передбачається можливість створювати тимчасові науково-дослідницькі класи або міжкласні проєктні групи учнів. 

Керівництво ліцеєм здійснюватиме його директор, а колегіальним органом управління ліцею виступатиме педагогічна рада.

Громадське обговорення проєкту документа триватиме до 15 грудня 2020 року.

Зауваження та пропозиції до положення можна надсилати на e-mail: v_bozhinskiy@mon.gov.ua.

ОЗНАЙОМИТИСЬ З ДОКУМЕНТОМ

Немає коментарів:

Дописати коментар