пʼятницю, 5 лютого 2021 р.

 

Зібрали для вас 5 крутих можливостей для навчання й професійного вдосконалення, які підійдуть вчителям, батькам, дітям.

«Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) запрошує вчителів до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та отримають матеріали для інтеграції цих навичок у свої уроки. Ціль проєкту — навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8–10-х класах, українську мову та літературу у 8–9-х класах і мистецтво у 9-му класі. Під час відбору учасників організатори віддаватимуть перевагу заявникам, які нададуть обґрунтовану мотивацію, чому вони хочуть долучитись до проєкту. Відібрані вчителі отримають підтвердження про проходження конкурсного відбору.

До вересня 2021 року нові учасники пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Навчання відбуватиметься онлайн. Електронні матеріали проєкту будуть надані вчителям після проходження тренінгів. Матеріали включають конспекти уроків, презентації, роздатковий матеріал тощо.

Відбір учасників триває з 29 січня по 14 лютого. Реєстрація та деталі про проєкт — на сторінці.


«Football for everyone» проти дискримінації в спорті

Українські вчителі можуть приєднатись до міжнародної ініціативи проти дискримінації в спорті разом з Klitschko Foundation та Fare network

Проєкт «Football for everyone» відбудеться 15–24 лютого.

До участі у проєкті запрошуються вчителі фізичного виховання та тренери, яких цікавить тема боротьби з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт і футбол, зокрема.

«Football for everyone» передбачає проведення 7 онлайн-сесій про гендерну рівність, боротьбу з гомофобією, дискримінацію, рівність в спорті та психологію. Після тренінгів учасникам потрібно буде провести власні сесії з учнями чи командами, яких вони тренують. По завершенні проєкту учасники отримають сертифікати про участь.

Формат проєкту: онлайн через застосунок Zoom. Участь у проєкті безкоштовна.

Для участі слід до 10 лютого зареєструватись за посиланням.

Дізнатись більше про проєкт, критерії відбору можна за посиланням.


«Долаємо стрес разом»

Це курс від ЮНІСЕФ Україна для батьків і тих, хто їх замінює, виховуючи дітей.

Він допоможе краще розуміти себе та свою дитину й бути ефективним у подоланні стресів, реагуючи на ситуації, що їх викликають, конструктивно. Протягом вивчення курсу ви дізнаєтеся, як краще впоратися зі стресом, не втрачаючи ресурсів, та як допомогти впоратися зі стресом своїм дітям. Також ми поговоримо про те, як встановлювати правила у вихованні дитини з повагою та любов’ю й говорити зі своїми дітьми мовою любові.

Курс онлайн, доступ — вільний.

Пройти курс можна за посиланням.


«Підприємництво для школярів»

Освітній серіал «Підприємництво для школярів» розроблений Міністерством цифрової трансформації України в партнерстві з «Київстар» та студією онлайн-освіти EdEra. У ньому школярам пояснять основи підприємництва і донесуть дітям у простій формі інформацію про складнощі ведення бізнесу.

До курсів залучили професійних викладачів, українських стартаперів та акторів. На курсі будуть вивчати теорію та розглядати реальні кейси з вітчизняного бізнесу.

Освітній курс доступний на сайті «Дія. Цифрова освіта».

Мінцифри хоче зробити предмет «Основи підприємництва» факультативним у всіх школах країни. Перемовини з Міністерством освіти з цього приводу вже тривають.


Чат-бот «Баба Катря» для вдосконалення української мови

В Telegram запрацював чат-бот «Баба Катря», який допоможе удосконалити і ще більше полюбити українську мову.

Його запустили учні курсів дубляжу та сценічного мовлення «Гур-Гури».

Програма за допомогою алгоритмів підбирає для користувачів завдання для покращення знання української мови, зокрема — вчить правильних наголосів у словах.

Немає коментарів:

Дописати коментар