четвер, 1 червня 2023 р.

 

Після кількох тижнів регулярних нічних повітряних тривог усі ми почуваємося втомленими. У вчителів до цього додається ще стрес та завантаженість наприкінці навчального року. Тож зібрали для вас поради, як подбати про своє здоров’я. Це допоможе уникнути виснаження та залишатись стійкими.

Аналізи та щеплення

Із початком весни важливо контролювати рівень вітамінів та мікроелементів в організмі. Адже їхня нестача може призвести до проблем зі здоров’ям. Наприклад, анемії, остеопорозу та погіршення зору.

Якщо у вас низький рівень енергії, слабкість, запаморочення, погано загоюються рани та легко утворюються синці, є ймовірність нестачі певних вітамінів чи мікроелементів. У такому разі радимо проконсультуватися з лікарем та здати відповідний аналіз крові.

Особливо уважними після зимового періоду варто бути до рівня вітаміну D. Адже ми отримуємо значну його частину від сонячного проміння. А при нестачі, можемо відчувати постійну втому та слабкість у м’язах.

Для контролю свого стану важливо також здати аналіз на рівень гормонів щитоподібної залози. Це допоможе виявити дефіцит йоду та селену. Також контролюйте рівень заліза, щоб стежити за ефективністю роботи кров’яної системи.

Не варто забувати про щеплення. Ті, що ми отримали в дитинстві, потрібно повторювати з певною періодичністю.

Ось рекомендації від МОЗ.

https://osvitoria.media/experience/dozhyty-do-kintsya-navchalnogo-roku-5-krokiv-dlya-turboty-pro-sebe/

Немає коментарів:

Дописати коментар