понеділок, 12 червня 2023 р.

 

Якою буде освіта завтра: глобальні виклики та ідеї для втілення в Україні

Освітні втрати, ментальне здоров’я, новітні технології в навчанні — ці виклики є актуальними для всього світу. Щороку представники більшості країн об’єднуються на Education World Forum, щоб поділитися досвідом, мотивувати одне одного та спільно долати освітні перешкоди.
Операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук відвідала цьогорічний форум у Лондоні. Вона ділиться головними освітніми трендами та власними враженнями від події.

Місія форуму та українських представників на ньому

Education World Forum — це наймасштабніша освітня подія топрівня. Туди вже близько 20 років поспіль приїздять міністри освіти більшості країн світу. Цього року їх було 117. Також форум відвідують представники найбільших міжнародних організацій, що працюють у сфері освіти, — Світовий банк, ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО тощо.

На форумі учасники синхронізуються в тому, куди рухається освіта, які є нагальні освітні тренди, які є виклики на глобальному рівні освітніх систем у світі. А також як країни з ними справляються.

У перший день форуму обговорюють візіонерські питання. У наступні представники країн діляться кейсами: презентують, у чому досягли успіху, а що не вдалося реалізувати на рівні освітніх систем. Цей обмін досвідом сприяє розвитку освіти в різних країнах.

Ми з «Освіторією» регулярно відвідуємо Education World Forum, я побувала там уже вп’яте. Нам важливо тримати руку на пульсі сучасних освітніх трендів, вивчати найкращі освітні практики, враховувати глобальний контекст у тих концептах, які ми створюємо. А також переймати той освітній досвід інших країн, який є для нас релевантним. Та й розуміти загалом, куди освіта рухається: щоб грати на випередження, а не наздоганяти сучасні країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар